WIE ZIJN WIJ?

Papierfabriek Doetinchem bv produceert 100% gerecycled lichtgewicht MG papier. Paper Projects is een onderdeel van Papierfabriek Doetinchem en verwerkt grote rollen papier tot pakrollen, apparaatrollen en vellen.

WIE ZIJN WIJ?
Papierfabriek Doetinchem bv produceert 70.000 ton aan 100% gerecycled lichtgewicht (MG) papier per jaar voor een groot aantal toepassingen. Wij werken in 5 ploegen (24/7) en hebben ruim 150 medewerkers in dienst. Het grootste deel van onze afzet wordt geëxporteerd en alhoewel Europa de grootste afzetmarkt is, vindt het papier ook zijn weg naar Amerika, Afrika, Azië en Australië.Paper Projects is een onderdeel van Papierfabriek Doetinchem bv en verwerkt grote rollen tot apparaatrollen, pakrollen en vellen, geschikt voor vele toepassingen. Wij richten ons met name op de automotive branche, de verpakkingsgroothandel en de internetdistributeurs. Paper Projects werkt in twee ploegen (16/5) en heeft ruim 25 medewerkers in dienst.

Een marktgedreven organisatie, korte communicatielijnen en een klantgerichte benadering zijn onze uitgangspunten.


De voordelen in één oogopslag:

Specialist in lichtgewicht papier
Onze focus ligt op het creëren van kostenreducties in de keten door verlaging van het productgewicht zonder concessies te doen aan de productprestatie.

Kenniscentrum
Onze producten worden succesvol ingezet in een groot aantal markten en toepassingen. De vele kennis die we daarmee verzamelen, delen we graag met u zoals wij ook graag van u iets leren. Tegelijkertijd blijven we altijd op zoek naar nieuwe kennis.
Partnership als kernwaarde
Wij zijn ervan overtuigd dat langdurige relaties en nauwe samenwerking in de keten de enige manier is om tot duurzaam gezamenlijk succes en kostenverlagingen te komen.

Veilig en duurzaam
Wij ondersteunen van harte de ontwikkeling van veilige en duurzame materialen. Uiteraard zijn al onze producten gemaakt van eersteklas gerecyclede vezels, die volledig opnieuw zijn te recyclen.
Alle producten uit onze portfolio zijn biologisch afbreekbaar en standaard PEFC gecertificeerd (FSC® gecertificeerd op aanvraag mogelijk). Waar van toepassing, hebben onze producten een veiligheidscertificaat voor voedselcontact.


PRODUCTENPRODUCTEN


Papiersoorten met een grote variëteit aan mogelijkheden, gemaakt van uitsluitend oudpapier. Volledig opnieuw te recyclen, maar ook biologisch afbreekbaar. Producten gecertificeerd als FSC®, PEFC of veilig voor voedselcontact. ‘Duurzaamheid’ wordt steeds belangrijker in het koopgedrag van consumenten en daarom hebben de meest toonaangevende retailers van Europa inmiddels gekozen voor papier van Papierfabriek Doetinchem / Paper Projects.

Papierfabriek Doetinchem produceert een enorm gamma aan wit, bruin en gekleurd papier met vele toepassingsmogelijkheden.


Witte papiersoorten in verschillende kwaliteiten van 24 gr/m² tot 60 gr/m².
Bruine papiersoorten in de range van 28 gr/m² tot 90 gr/m².
Semi-crêpe in de range van 17 gr/m² tot 23 gr/m².

Toepassingsmogelijkheden voor witte en bruine papiersoorten:
⇒ Zakken
⇒ Tafelkleden
⇒ Servetten
⇒ Maskeerpapier (auto-afplakpapier)
⇒ Eenzijdig golfkarton
⇒ Liner voor massief karton
⇒ PE-coating
⇒ Paraffineren
⇒ Algemene verpakkingsdoeleinden

Onze gekleurde papiersoorten (35 gr/m² tot 80 gr/m²) worden hoofdzakelijk gebruikt in de cateringbranche zoals voor tafelkleden en interieurs van fruit- en groenteverpakkingen.

Paper Projects verwerkt grote rollen tot apparaatrollen, pakrollen en vellen en richt zich met name op


CycleFill® (online distribution)

Paper Projects produceert CycleFill®, opvulpapier dat brillant is in haar éénvoud.

⇒ Klik hier voor meer


Maskeerpapier

Voor de automotive aftermarket produceren wij een volledige range specifieke maskeerpapieren, beschikbaar in verschillende lengtes, breedtes en gewichten. Ook inzetbaar voor spuitcabines en met speciaal assortiment stucadoorspapier.

⇒ Klik hier voor meer


Verpakkingsgroothandelaren en grootverbruikers

Om verpakkingsgroothandelaren en grootverbruikers uitgebreid van dienst te kunnen zijn, hebben wij een breed pakket aan verpakkingspapieren ontwikkeld.

⇒ Klik hier voor meer


DUURZAAMHEIDDUURZAAMHEID


Onze industrie: van nature duurzaam
Het begint allemaal met de volledig natuurlijke en hernieuwbare bron, een boom (want hout is de oorspronkelijke bron van papier), die CO2 omzet in zuurstof. Een startpunt waar geen andere keten tegen op kan!
Dit is het begin van een cyclus, waarbij papiervezels tot 7 keer gerecycled kunnen worden. In Nederland wordt meer dan 80% van het oudpapier ingezameld voor recyclingdoeleinden en ook wordt ongeveer 80% van al het in Nederland geproduceerde papier en karton gemaakt van gerecycled materiaal. Er is geen enkel ander materiaal, waarbij recycling op een dergelijke schaal wordt toegepast.

Onze business: uitdagingen en verantwoordelijkheden
Wij doen zaken op een verantwoorde manier en richten ons op het veilig en duurzaam houden van onze producten, processen en arbeidsomstandigheden. Daarom zijn thema’s als kwaliteitzorg, arbeidsomstandigheden (veiligheid en welzijn), milieu, energie en voedsel- en productveiligheid volledig geïntegreerd in ons bedrijfsbeleid. Papierfabriek Doetinchem is al sinds 1999 gecertificeerd op basis van ISO 14001.

Onze producten: gericht, gechecked en gecertificeerd
Bij de ontwikkeling van al onze producten richten wij ons op veiligheid, prestatie en duurzaamheid. Al onze papiersoorten zijn biologisch afbreekbaar conform EN 13432 en al onze producten worden standaard PEFC gecertificeerd geleverd (FSC® gecertificeerd op aanvraag mogelijk). Waar van toepassing hebben onze producten een veiligheidscertificaat voor voedselveiligheid. In nauwe samenwerking met onze klanten werken wij voortdurend aan verlaging van het productgewicht om kosten- en materiaalbesparing te realiseren, zonder dat er concessies gedaan worden aan de productprestatie.


FSC-Logo            PEFC-LogoOnze opvatting: Papierfabriek Doetinchem & Waterstromen: Duurzame behandeling van restwater
Voor Papierfabriek Doetinchem als papierfabriek zijn energie en water belangrijke aspecten. Water wordt tijdens ons proces vele malen hergebruikt. Een deel van het water kan worden hergebruikt, maar er ontstaat ook een stroom restwater. Papierfabriek Doetinchem was op zoek naar een duurzame oplossing voor dit aspect. Dankzij een succesvolle samenwerking met Waterstromen en Waterschap Rijn en IJssel wordt het restwater nu via een speciale leiding afgevoerd en gebruikt om er met behulp van een anaerobe zuivering biogas van te maken. Dat biogas kunnen we prima gebruiken als alternatief voor aardgas. Het project werd voltooid in oktober 2022 en helpt fossiele grondstoffen te sparen.KWALITEITKWALITEIT


Om er zeker van te zijn, dat alle rollen voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen, wordt gedurende het gehele proces vanaf de grondstoffen tot aan de rol papier de kwaliteit gecheckt door onze kwaliteitsmedewerkers. Uiteraard voeren wij een laatste controle uit voordat de rollen de fabriek verlaten.
stamp


PRODUCTIEPROCESPRODUCTIEPROCES


Oudpapier
Omdat oudpapier uit huishoudens (consumentenafval) te divers van samenstelling is om aan de hoge kwaliteitseisen van onze eindproducten te kunnen voldoen, zetten we ongeveer 15 verschillende industriële kwaliteiten oudpapier in. De meeste van deze soorten kopen wij in Europa, enkele stromen komen van buiten Europa.

Pulper
Iedere papierkwaliteit heeft zijn eigen ‘recept’, een combinatie van verschillende oudpapiersoorten. Na verschillende kwaliteitscontroles, wordt deze ‘mix’ opgelost in een met water gevulde pulper.

Reiniging
Oudpapier kan verschillende verontreinigingen bevatten, zoals zand en plasticdeeltjes. De opgeloste vezels (‘pulp’) worden tijdens verschillende stappen in het proces verder gereinigd. Een speciale ontinktingsinstallatie verwijdert inkt van bedrukte materialen.

Vezelverbetering
In de refiner wordt de oppervlakte van de vezels vergroot, zodat er een betere hechting kan ontstaan. Andere papiereigenschappen, zoals bijvoorbeeld natsterkte of een kleur, worden via hulpstoffen gestuurd.

Papiermachine
De pulp stroomt, met een verhouding van 0,5% vezels en 99,5% water vervolgens gelijkmatig op het zeef, waarop het papierblad wordt gevormd. Daarna wordt in de zogenaamde perspartij het water verder uit de pulpmassa verwijderd, waarbij de vezel-waterverhouding 50% - 50% bedraagt. Tijdens de laatste fase, de droogpartij, wordt de rest van het water door verdamping uit de gevormde papierbaan gehaald. Dit gebeurt met een stoomverhitte cilinder, die aan één zijde gepolijst is, waardoor het typische eenzijdig gladde papier ontstaat.

Omrollen
Als laatste stap worden de grote moederrollen op kokers opgerold en precies op de door de klant aangegeven breedte en diameter gesneden.

Paper Production Process